Pravila Schimonahiei Antonia
Schimonahia Antonia (în lume Anastasia Eacolvlena Kavesnikova) s-a născut în 1904 în Don, satul Dolgoe, într-o familie de Creștini care păstrau tradițiile cazacilor de pe Don.
Încă din copilărie s-a întâlnit cu stareți (văzători cu Duhul) care o sfătuiau să aleagă monahismul, însă ea a ales căsătoria și a dus crucea familiei până la urmă. A trecut prin toate chinurile comuniste, și prin psihiatrie unde încercau să o "lecuiască" de credința în Hristos.
Și totuși Domnul a învrednicit-o până la urmă de monahism cu numele de Apolonia, și i-a dat multe din darurile Sale ca: văzătoare cu Duhul, rugăciune cu har, cu darul de a liniști și a lecui.
Nu a trecut așa mult de la moartea ei, adică din 1998, însă numele ei deja este foarte răspândit printre Creștinii din Rusia și peste hotare. Din zi în zi se mărește numărul pelerinilor care vin la mormântul ei. Lumea petrece mult timp acolo, aprind lumânări, se roagă și primesc ajutor.
Despre Pravila dată de Născătoarea de Dumnezeu
În tinerețe Anastasia (numele de mirean) a făcut avort (după unele spuse a avut pierdere de sarcină) și se căia cu lacrimi de acest păcat. Odată când se ruga în biserică în fața icoanei Maicii Domnului cu chipul "Aflarea celor pierduți" a observat cum Născătoarea de Dumnezeu a întors capul peste dânsa. A doua zi dimineața devreme a venit în aceiași biserică, și a rugat paznicul să nu permită nimănui să intre, și s-a rugat în genunchi, fierbinte, făcând o baltă de lacrimi în fața chipului făcător de minuni al Maicii Domnului. Deodată cineva din urmă s-a atins de trei ori de umărul său. Ea s-a întors și vede o femeie în haină de egumenă. și două monahii. Egumena îi spune "De ce plângi? Ascultă, eu te voi ajuta. Numai trei păcate nu se iartă oamenilor, și anume: hula către Duhul Sfânt, sinuciderea, mândria. Pruncul omorât trebuie botezat". Și i-a spus detalii ce rugăciuni să facă. Anastasia a simțit o liniște profundă, a mulțumit, a făcut o metanie mare în fața icoanei și când se uită din nou, a observat că e singură în biserică. Merge la paznic și întreabă "Cine a fost"; "Nimeni n-a putut intra, totul a fost încuiat", aude răspunsul. Anastasia a îndeplinit Pravila, de atunci ea a pornit pe calea mântuirii, și la sfârșitul vieții a devenit schimonahie cu numele de Antonia. Pe mulți i-a adus spre mântuire și pocăință. Pentru nevoința sa, i-a dat Domnul darul înainte-vederii. Multe minuni s-au înfăptuit cu rugăciunile maicii ca: îndreptarea copiilor, aranjarea familiilor, aducerea la credință a necredincioșilor, cununia perechilor, să nască, celor ce nu puteau mai înainte face copii, de căutare a lucrurilor și oamenilor pierduți.
Cu rugăciunile maicii s-au construit și reconstruit Biserici și Mănăstiri, iar acei preoți și mireni care au venit la mormântul ei să slujească panihada și să se roage, niciodată n-au rămas fără ajutor și liniște. Pentru faptul că maica a măturisit fără frică Pravila dată de Maica Domnului, a fost prevenită că pentru aceasta vrășmașul va jupui pielea de pe dânsa, adică scârbe foarte mari va avea. Însă maica nu s-a înfricoșat să ia această cruce pentru toți și pentru toate. Multe mii de familii s-au salvat de destrămare și mulți prunci au venit pe lume pentru rugăciunile ei. Însă la toți de la prima întâlnire maica le dădea Pravila de rugăciune. Acest mare păcat al prunc-uciderii, din pântece, este și păcat personal și al neamului și al întregului popor.
Și încă este adus la nivel de lege.
Din Învățăturile Stareței Antonia (continuare)
Maica Antonia spunea că să ucizi este mai strașnic decât un om matur, până la al 7-lea neam de pe mamă și tată, vor suferi de destrămarea familiilor, și scârbe de la beție, curvie, narcomanie, boli de moarte și altele, deoarce sufletul pruncului este întocmai ca al îngerului. Pentru avost, cineva din urmași va vărsa neapărat sânge. Răscumpărând prunc-uciderea prin pocăință, prin epitimia dată de către Născătoarea de Dumnezeu, și fapte de milostenie, se va opri sau se va îmuia mânia Domnului.
Anume pentru acest păcat greu se apropie rapid cel de-al 3-lea război mondial, iar după dânsul, sfârșitul lumii. Dacă ne vom ruga și vom scoate aceste suflete din iad, zilele lumii se vor mai întinde, iar dacă nu, zilele se vor scurta rapid.
Necătând la scârbe și prigoană ea s-a rugat pentru păcatele sale și pentru salvarea omenirii care piere. Foarte mulți se roagă la moment cu această Pravilă, și chiar dacă această Pravilă a fost dată de Născătoarea de Dumnezeu, de mulți este hulită. Iar alții din "frică fariseică" o țin ascunsă de lume, însă să taci este o infracțiune, deoarece prin aceastaă Pravilă ne salvăm copiii și rudele de mânia Domnului.
Sufletele pruncilor se eliberează din chinurile iadului, despre aceasta avem multe mărturii: cei care au îndeplinit corect Pravila s-au învrednicit de vedenii cu sufletele deja salvate, lumea mărturisește despre aceasta cu mâna pe Cruce și Evanghelie, de asemenea despre cum după îndeplinirea Pravilei, au avut loc schimbări în viața personală, și acești oameni devin propovăduitori de pocăință și luptă pentru interzicerea avorturilor.
De multe ori aceste persoane sunt prigonite și de unii acultători "fierbinți" care încă nu au atins maturitatea duhovnicească. Cei care însă au atins maturitatea duhovnicească, se adresează după sfat stareților adevărați, precum Kukșa de Odesa, Amfilohie de la Poceaev, schiegumenului Ieronim (din Sanaxar), protoiereul Nicolai (Gurianov), arhiepiscopul Inokentie Vieniaminov. Vlădica Inokentie Vieniaminov a binecuvântat să fie citită această Pravilă în timpul zilei (în drum spre lucru, în pauzele zilei); adică cei ce n-au putință să citească toată pravila deodată să o facă pe bucăți. Vlădica a binecuvântat spunând "Iată, așa va fi mai corect, că noi toți niciodată nu avem timp de rugăciune, măcar așa rugați-vă, Domnul va binecuvânta". Rugăciunile sunt tipărite așa cum au fost lăsate de către Născătoarea de Dumnezeu. De aceea noi păcătoșii nu trebuie să judecăm.
"LĂSAȚI COPIII SĂ VINĂ LA MINE"
Desigur trebuie înțeles corect ce a fost spus de stareță, deoarece totul depinde de pocăința noastră, spre care maica îi cheamă pe toți. Despre Parvila primită de la Născătoarea de Dumnezeu, maica spunea "Împărțiți cât mai mult, împărțiți, însuși (Sfântul Cuvios) Kukșa a binecuvântat".
Despre Pravila Schimonahiei Antonia, Pentru Copiii Avortați
Schimonahia Antonia spunea că foarte multe suferințe ne așteaptă pentru sângele acestor copii nevinovați. Foarte multă hulă există pe internet contra pravilei. Cum de a reușit oare vrăjmașul să înșele atâția oameni îmbisericiți? Mulți numesc hulă din pricina cinului Bisericesc a acestui tip de botez. După Sf. Ioan Gură de Aur "În botez, prin apă vine darul, iar acțiunea duhovnicească constă în renaștere și reânnoire. Cu a cui putere?". Apa este locul botezului, însă Tainele după scrierile sfântului, "se săvârșesc cu puterea Tatălui și Fiului și Sfântului Duh". Și deoarece trupul (copilul avortat) nu-l avem, iar sufletul copilului să-l cufundăm în apă nu putem, desigur, că se cere de la mama (care a făcut prunc-ucidere) să ceară în rugăciune reînnoirea și renașterea sufletului pruncului omorât, cu mare Mila Domnului, pentru multe lacrimi ale mamei. Oare nu vrea asta Domnul? Referitor la lacrimi ne scrie Părintele Ioan Damaschin când ne spune despre tipurile de botez "al șaselea este botezul prin lacrimi și pocăință, prin foarte multă muncă". Deci schimonahia Antonia nu cere botezul pruncilor uciși, în apă, deoarece acest prunc nu mai e pe pământ, ci cere mila mântuitoare a Domnului pentru prunc după moarte. În Pravilă se face referire la rugăciuni canonice către Preasfânta Treime, Maica Domnului, patru sfinți, și se roagă cu smerenie pentru botezul pruncilor, cere, însă nu și înfăptuiește personal Taina Botezului. Și aceste rugăciuni către mare Mila Domnului, pe internet sau în unele broșuri, se numesc hulă. Vrășmașul foarte tare nu vrea mântuirea acestor prunci și a acestor mame, de aceea o hulesc așa de tare pe schimonahia Antonia și Pravila pentru pruncii uciși.
După prima carte ieșită despre schimonahia Antonia "Rețineți Dragostea Mea" în 2005, părintele Afanasie (membru al Sfintei Chinonite a Sfântului Munte Athos) a cerut voie pentru traducerea cărțuliei în limba Bulgară, și a subliniat importanța cărții, pentru timpurile noastre de decădere duhovnicească. Cărțulia a fost de asemenea publicată la Odesa, cu binecuvântarea mitropolitului Aghatanghel, și în Minsk, cu binecuvântarea mitropolitului Filaret.
Și de ce să nu ne rugăm? Vrăjmașul ironizează "De ce să dăm nume de bărbat sufletului avortat? Dacă e fată".
Mai spunea maica Antonia "toate problemele voastre vor fi până nu vă veți ruga pentru botezul sufletelor copiilor voștri uciși". Această prorocire se referă nu numai la familii aparte, ci și la poporul întreg. Atât timp cât sufletele pruncilor stau la întuneric, lepădați de părinți, atâta timp și poporul ucigător de prunci nu va trăi bine. Oare nu este Domnul Atotdrept? Tot ce e necesar pentru a ne mântui din acest grav păcat este lăsat de către Născătoarea de Dumnezeu, prin schimonahia Antonia.
PRAVILA
În numele Tatălui, și al Fiului, și al Sfântului Duh. Amin.
"Dumnezeule, milostiv fii mie, păcătosului" (închinăciune)
Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, pentru rugăciunile Preacuratei Maicii Tale și a tuturor sfinților, miluiește-ne pe noi. Amin
Slavă Ție, Dumnezeul nostru, slavă Ție.
Împărate ceresc, Mângâietorului, Duhul adevărului, Care pretutindeni ești și toate le împlinești; Vistierul bunătăților și dătătorule de viață, vino și Te sălășluiește întru noi, și ne curățește pe noi de toată întinăciunea și mântuiește, Bunule, sufletele noastre.
Sfinte Dumnezeule, Sfinte tare, sfinte fără de moarte, miluiește-ne pe noi. (se citește de 3 ori, împreună cu semnul Sfintei cruci și închinare)
Preasfântă Treime, miluiește-ne pe noi. Doamne, curățește păcatele noastre. Stăpâne, iartă fărădelegile noastre. Sfinte, cercetează și vindecă neputințele noastre, pentru numele Tău.
Doamne miluiește (de 3 ori)
Slavă Tatălui și Fiului și Sfântului Duh și acum și pururea și în vecii vecilor. Amin.
Tatăl nostru, Care ești în cer, sfințească-Se numele Tău, vie împărăția Ta, fie voia Ta precum în cer așa și pe pământ. Păinea noastră cea de toate zilele, dă-ne-o nouă astăzi și ne iartă nouă greșelile, precum și noi iertăm greșiților noștri. Și nu ne lăsa pe noi în ispită, ci ne izbăvește de cel rău. Pentru rugăciunile Sfinților Părinților noștri, Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluiește-ne pe noi. Amin.
Doamne miluiește (de 12 ori)
Slavă Tatălui și Fiului și Sfântului Duh și acum și pururea și în vecii vecilor. Amin.
Veniți să ne închinăm Împăratului nostru Dumnezeu! (cu închinare)
Veniți să ne închinăm și să cădem la Hristos, Împăratul nostru Dumnezeu! (cu închinare)
Veniți să ne închinăm și să cădem la Însuși Hristos, Împăratul și Dumnezeul nostru! (cu închinare)
Psalmul 50
Miluieşte-mă, Dumnezeule, după mare mila Ta și după mulţimea îndurărilor Tale, şterge fărădelegea mea. Mai vârtos mă spală de fărădelegea mea şi de păcatul meu mă curăţeşte. Că fărădelegea mea eu o cunosc şi păcatul meu înaintea mea este pururea. Ţie unuia am greşit şi rău înaintea Ta am făcut, aşa încât drept eşti Tu întru cuvintele Tale şi biruitor când vei judeca Tu. Că iată întru fărădelegi m-am zămislit şi în păcate m-a născut maica mea. Că iată adevărul ai iubit; cele nearătate şi cele ascunse ale înţelepciunii Tale, mi-ai arătat mie. Stropi-mă-vei cu isop şi mă voi curăţi; spăla-mă-vei şi mai vârtos decât zăpada mă voi albi. Auzului meu vei da bucurie şi veselie; bucura-se-vor oasele mele cele smerite. Întoarce faţa Ta de la păcatele mele şi toate fărădelegile mele şterge-le. Inimă curată zideşte întru mine, Dumnezeule şi duh drept înnoieşte întru cele dinlăuntru ale mele. Nu mă lepăda de la faţa Ta şi Duhul Tău cel Sfânt nu-l lua de la mine. Dă-mi mie bucuria mântuirii Tale şi cu duh stăpânitor mă întăreşte. Învăţa-voi pe cei fără de lege căile Tale şi cei necredincioşi la Tine se vor întoarce. Izbăveşte-mă de vărsarea de sânge, Dumnezeule, Dumnezeul mântuirii mele; bucura-se-va limba mea de dreptatea Ta. Doamne, buzele mele vei deschide şi gura mea va vesti lauda Ta. Că de ai fi voit jertfă, ţi-aş fi dat; arderile de tot nu le vei binevoi. Jertfa lui Dumnezeu: duhul umilit; inima înfrântă şi smerită Dumnezeu nu o va urgisi. Fă bine, Doamne, întru bună voirea Ta, Sionului, şi să se zidească zidurile Ierusalimului. Atunci vei binevoi jertfa dreptăţii, prinosul şi arderile de tot; atunci vor pune pe altarul Tău viţei.
Simbolul Credinței
Cred întru Unul Dumnezeu, Tatăl Atotțiitorul, Făcătorul cerului și al pământului, al tuturor celor văzute și nevăzute. Și întru Unul Domn Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, Unul-Născut, care din Tatăl S-a născut mai înainte de toți vecii. Lumină din Lumină, Dumnezeu adevărat din Dumnezeu adevărat, născut, nu făcut, Cel de o ființă cu Tatăl, prin care toate s-au făcut. Care pentru noi, oamenii, și pentru a noastră mântuire, S-a pogorât din ceruri și S-a întrupat de la Duhul Sfânt și din Fecioara Maria, și S-a făcut om. Și S-a răstignit pentru noi în zilele lui Ponțiu Pilat și a pătimit și S-a îngropat. Și a înviat a treia zi, după Scripturi. Și S-a înălțat la ceruri și șade de-a dreapta Tatălui. Și iarăși va să vină cu slavă, să judece viii și morții, a Cărui împărăție nu va avea sfârșit. Și întru Duhul Sfânt, Domnul de viață Făcătorul, Care din Tatăl purcede, Cel ce împreună cu Tatăl și cu Fiul este închinat și slăvit, Care a grăit prin prooroci. Întru una, sfântă, sobornicească și apostolească Biserică. Mărturisesc un botez spre iertarea păcatelor. Aștept învierea morților. Și viața veacului ce va să vie. Amin.
În numele Tatălui! Amin! Și al Fiului! Amin! Și al Sfântului Duh! Amin!
Câți în Hristos v-ați botezat, Întru Hristos v-ați și îmbrăcat. Aleluia!
Câți în Hristos v-ați botezat, Întru Hristos v-ați și îmbrăcat. Aleluia!
Câți în Hristos v-ați botezat, Întru Hristos v-ați și îmbrăcat. Aleluia!
Sufletului pruncului i se dă nume de bărbat din rândul sfinților Domnului, și adresându-ne către sfinți cerem așa:
-Sfinte Ioane botezatorule, botează-mi copilul (numele) omorit în pântece, care stă în temniță
-Sfântă mare muceniță Varvara, alătaură-mi copilul (numele) omorât în pântece, care stă în temniță
-Sfinte Simion Primitor de Dumnezeu, cum lai primit pe Hristos, primește-mi copilul (numele) în mâinile tale, omorât în pântece, care stă în temniță
-Sfintă Prorociță Ana, primește copilul meu (numele) ca o mama de botez, omorât în pântece, care stă în temniță
În continuare urmatoarele rugăciuni:
-48 de ori Împarate Ceresc… și 40 metanii mari
-48 de ori Tatal Nostru…. și 40 de metanii mari
-48 de ori Psalmu 50….. și 40 de metanii mari (cei care nu pot, se permite în loc de ps 50, să citeasca de 48 de ori rugăciunea lui Iisus)
-48 de ori Ușa Milostivirii….și 40 de metanii mari
Ușa milostivirii deschide-o nouă, binecuvântată Născătoare de Dumnezeu, Fecioară, ca să nu pierim cei ce nădăjduim întru tine, ci să ne izbăvim prin tine din nevoi, căci tu ești mântuirea neamului Creștinesc.
În încheierea rugăciunilor se spune:
Cuvine-se cu adevărat să te fericim, Născătoare de Dumnezeu, cea pururea fericită și prea nevinovată și Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce ești mai cinstită decât heruvimii și mai slăvită, fără de asemănare, decât serafimii, care, fără stricăciune, pe Dumnezeu Cuvântul ai născut, pe tine, cea cu adevărat Născătoare de Dumnezeu, te mărim.
Mai departe în fiecare zi până la moarte de spus rugăciunea:
"Doamne, miluește copii mei, omorâți în pântecele meu. Doamne Iisuse Hristoase, pentru mare mila Ta, pentru credința și lacrimile mele, botează-i după mare mila ta și nu-i lipsi pe ei de lumina Ta Dumnezeiască". Amin (de 3 ori pe zi)
Maica Antonia a avut descoperire că:
Este necesar ca după îndeplinirea Pravilei pentru fiecare prunc să dai de pomana cămășuță, căciuliță, lumânări, cruciuliță, și de dat pentru botezul unui copil orfan, sau la vreo casă de copii sau la vreo familie săracă.
Câte avorturi sau pierdere de sarcină ați avut, pentru fiecare trebuie de repetat Pravila în parte.
Celor ce au folosit alte metode de ucidere a pruncilor prin otrăvuri, spirale, anticonceptionale, să îndeplineasca aceasta pravilă de 5 ori pe an, nu mai des, deoarece orice viață începe de la concepere, și orice metodă de oprire a vieții înseamnă crimă.
Mătușa Antonia permitea să te rogi și pentru alți prunci, nu numai pentru ai tăi personali.
Aceasta Pravilă se poate îndeplinit în 2, în 3, în 4, pentru un suflet astfel se ușureaza îndeplinirea ei. În 2 citim de câte 24 ori fiecare, în 3 de 16 ori fiecare, și tot așa.
Dacă nu aveți posibilitatea să faceți toate cele 160 de metanii într-o zi, le puteți face în ziua următoare sau în următoarele zile.
Aceasta Pravilă se poate îndeplini și pentru alții care stau la pat, sau care nu vor, pentru părinți, rude, prieteni, se permite de făcut Pravila atât femeilor cât și bărbaților.
Cei care din propria inițiativă au facut Pravila pentru alții, au avut vedenii cu sufletele pruncilor mântuiți. Metaniile le putem face și pentru cei ce nu sunt în stare să le facă, sau dacă le vine greu să le facă încetișor, după citirea rugăciunilor (din învațăturile Pelaghei de la Rezani: noapte între orele 12 și 3 dimineața, o metanie este egală cu 40).
Metaniile mari se pot face și în genunchi, mai multe consecutive fără să se ridice din genunchi, chiar sute - astfel se ruga și Cuviosul Serafim din Sarov. Cuviosul Stareț se ruga în genunchi și Duminica și în sărbători, iar când Cuvioasa Pelaghia i-a pus o întrebare legată de rugăciune: "Te poți ruga în genunchi?" - răspunsul a fost acesta: "Rusia este pierdută fără metaniile mari".
Aceasta Pravila este o milă a Domnului, pentru timpurile noastre, Maica Domnului și-a luat toate asupra ei, nouă ne ramâne să găsim timp (îndeplinirea Pravilei durează la 2 ore și jumătate). Nu pierdem timpul frați și surori, cautați preoți care să binecuvânteze, dacă nu-i găsiți cereți binecuvântare de la Dumnezeu și Maica Domnului.
Făcând această Pravilă se scoate blestemul de pe neam. Ar fi de dorit ca în fiecare biserică și mănăstire să fie sute sau mii de foi cu această Pravilă (scoasă la tipar) astfel sar schimba tot poporul în scurt timp.
Dragi frați și surori, mântuiți cu aceasta Pravilă sufletele copiilor voștri, căiți-vă la spovedanie, rugați-vă dimineața și seara (dupa cărtulia de rugaciuni) Împărțiți cât mai multe copii a acestui text pe internet.
Unei femei care se ruga cu această Pravilă, i sa descoperit că este necesar să o împlinească de cel puțin 40 de ori, astfel se va mântui tot neamul.
Sfântă Cuvioasă maică Antonia, te rog, împreună cu toți Sfinții și Îngerii, roagă-te Preasfintei Treimi și Maicii lui Dumnezeu, pentru toate sufletele nemântuite.
Fie ca Dumnezeu să ne mântuiască pe toți. Amin